De onverklaarbare logica van mijn leven #GOODREAD


De onverklaarbare logica van mijn leven

Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen. Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst. Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf? Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

 

Wat ik vind van 'De deal':

Het verhaal is prachtig geschreven, met een mix van mooie wijsheden en de Mexicaanse cultuur. Het verhaal zit vol mooie poëtische uitspraken en quotes die je eigenlijk allemaal aan je muur wilt hebben. Je leeft mee met de hoofdpersoon, zijn vrienden en met zijn vader. Het verhaal is ontroerend, mooi, grappig en een boek die je meteen weer opnieuw wilt gaan lezen omdat je nog geen afscheid kan nemen.

"Hoi! Mijn naam is Miriam Mikkers en ik ben werkzaam bij de nieuwe bibliotheek als leesconsulent en webredacteur voor jonginalmere.nl. Ik ben een echte READ-er, je ziet mij altijd rondlopen met een boek of ze zwerven door mijn hele huis heen. Young adult, new adult en thrillers zijn mijn favorieten; naast lezen hou ik van series, films kijken en pak ik hier en daar een concert." 

 

Genre: Young adult
Uitgegeven: 20 februari 2018
Uitgeverij: Blossom Books


Leave a comment