Dit is allemaal waar #goodread


Dit is allemaal waar, Lygia Day Penaflor

‘We zijn vrienden met Fatima geworden ómdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt.'

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen... Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?

Dit boek bestaat uit interviews en dagboekfragmenten van de betrokken tieners. De een haat auteur Fatima, de ander is nog steeds fan, weer een ander zwijgt in alle talen. Dwars daar doorheen lees je fragmenten uit de geruchtmakende roman die Fatima over hen geschreven heeft. Waar ligt de grens tussen feit en fictie, tussen misbruik en inspiratie? Heeft Fatima iets verschrikkelijks gedaan of juist iets heel moois? Lees en oordeel zelf.

Wat ik vind van Dit is allemaal waar:

Lygia Day Peñaflor heeft een bijzonder prettige schrijfstijl. Zonder gecompliceerde zinnen en met een beetje beeldspraak, komen de personages tot leven. Naast de vraag welke geheimen er in het boek van Fatima zijn verwerkt en of de schrijfster schuldig is, er ook ruimte voor thema’s als verliefdheid en vriendschap. De lijnen tussen misbruik, inspiratie, feit en fictie zijn niet duidelijk. Het is aan de lezer om de lijnen uit te zoeken en te ontdekken. Is alles waar?

Je kunt Dit is allemaal waar ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

"Hoi! Mijn naam is Miriam Mikkers en ik ben werkzaam bij de nieuwe bibliotheek als leesconsulent en webredacteur voor jonginalmere.nl. Ik ben een echte READ-er, je ziet mij altijd rondlopen met een boek of ze zwerven door mijn hele huis heen. Young adult, new adult en thrillers zijn mijn favorieten; naast lezen hou ik van series, films kijken en pak ik hier en daar een concert."

 

Auteur:  Lygia Day Peñaflor
Genre: Young Adult

Uitgegeven: 13 juni 2018
Uitgeverij: Leopold

Leave a comment