Dumplin #goodread


Dumplin', Julie Murphy

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City's Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Wat ik vind van: 'Dumplin':

Dumplin is echt een verhaal waar iedereen wel iets in herkent. De schrijfster neemt je mee in het leven van Willowdean en ze schrijft het verhaal vlot en luchtig. Ze weet precies de juiste onderwerpen aan te snijden en zet je aan het denken. Enig kanttekening, het verhaal focust zich echt op de boodschap en niet op de personages. En dat is zeker gelukt.

Dumplin is een heerlijk romatisch verhaal, soms grappig tot hilarisch toe maar ook scherp emotioneel. Doe het groots, of doe het niet.  

Je kunt Dumplin' ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

"Hoi! Mijn naam is Miriam Mikkers en ik ben werkzaam bij de nieuwe bibliotheek als leesconsulent en webredacteur voor jonginalmere.nl. Ik ben een echte READ-er, je ziet mij altijd rondlopen met een boek of ze zwerven door mijn hele huis heen. Young adult, new adult en thrillers zijn mijn favorieten; naast lezen hou ik van series, films kijken en pak ik hier en daar een concert." 

Genre: Young adult
Uitgegeven: 1 augustus 2016
Uitgeverij: Moon


Leave a comment